Историята на Келара – Увод

 

Цялото небе се разпиля по земята. Не беше нито слънце, нито дъжд, нито сняг, а цялата злоба на противника се спусна. Те не бяха хора. Това си мислеха всички и за разлика от много други подобни ситуации бяха почти прави. Срещу им връхлитаха бездушни, зли твари, които простите наричаха демони, други пък ги наричаха ангели, всичко беше въпрос на гледна точка.

Сега Телгерим щеше да е мечът, с който Всевиждащият ще оправи света и ще върне на природата господарството на света. Старият цар погледна нагоре. Над гъстите облаци знаеше, че безброй много звезди светят с пълна сила и дават живот. Може би, някъде там, делата му се отразяват в очите на друг, който не подозира, че ако спечели – печели той, ако загуби – цялата Вселена губи.

Такива мисли изпълваха главата на Телгерим, защото не искаше да се притеснява за дъщеря си Келара, неговото последно съкровище.

Даде команда за нападение. Изкрещя. Всичко заглъхна. Всичко се размаза. Не след дълго всичко стана червено, после черно. Така и не успя да види победата, към която беше тръгнал…

Част 1 на 9.Януари.2011

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s